1/27/2013

Toivepostausta Pekka Halosen akatemiasta!

Heip!
Monet on kyselly että missä opiskelen valokuvausta ja että millainen paikka tuo Pekka Halosen akatemia on opiskella, ja mitä opintoihin sisältyy jne. Ajattelin vähän nyt kertoa kun kyselyjen määrä on ollut niin suurta. Toivottavasti tästä on hyötyä niille jotka meinaa hakea kouluun tai muutenkin harkitsevat valokuvausalan opintoja! :)


Eli tosiaan Pekkiksessä valokuvauksen opinnot kestää 2,5-3v, riippuen haetko lukiopohjaisella vai peruskoulu todistuksella. Opintoihin sisältyy erittäin paljon käytäntöä ja lähiopetusta joten messissä kannattaa olla. Ensimmäisenä vuotena keskitytään perusasioihin, esimerkiksi alussa kuvataan paljon filmille, mikä on hyvin kehittävää. Se on aika työlästä jos ei ole ennen harrastanut filmikuvaamista, mutta mulle siitä oli ainakin paljon hyötyä. Alussa on myös pakollisia piirustus ja maalauskursseja mutta ne eivät kestä kauaa ja ovat ihan hauskoja! Keväällä suoritetaan ekat näytöt ja näytöistähän tulee tosiaan erillinen näyttötodistus! Myös studion ja valaisemisen ihmeelliseen maailmaan päästään jo ekan vuoden lopussa.

Muutamia NYT-liitteeseen kuvattuja kuvia työssäoppimisjaksolta.
Toinen vuosi taas on kovin ammattikäytäntö painoitteinen! Työssäoppimisjaksoja on kaksi (10ov + 10ov jos oikein muistan..) Ja vuosi alkaakin heti portfolion rakentamisella, nettisivujen ja blogin rakentamisella. Työssäoppimispaikat haetaan itse mutta opettajat auttavat tietenkin tarvittaessa. Ite päädyin ekalla työssäoppimisjaksolla Nyt-liitteeseen ja kuvasin sielä tosi paljon matskua lehteen. Tokan työssäoppimisjakson olin Järvenpääläisellä valokuvaajalla Pauli Jupilla, toteuttamassa itsenäistä laajaa projektia. Työssäoppimisten yhteydessä tulee aina työn arviointi sekä jonkinlainen näyttötehtävä. Työssäoppimispaikka kannattaa valita sen perusteella, millainen homma kiinnostaa tai mitä itse voisit kuvitella kuvaavasi työksesi. 

Viime talven näyttötehtävä, tarkoituksena oli ottaa kantaa kuvin. ''Väkivalta suomalaisten nuorten keskuudessa''
Kolmanteen vuoteen sisältyy Opinnäyte ja projektikuvaamista yms yms yms. Itse kun olen hakenut kouluu suoraan peruskoulusta ylä-asteen todistuksella, opintoihini sisältyy myös tuikit tavallisia attoaineita kuten matikkaa, äidinkieltä, ruotsia...

Ihan kaikkea en tähän kirjoittanut, ja muutenkin jos mieleen tulee jotain, niin vapaasti saa kysyä. :)

8 kommenttia:

 1. Alan kallistua yhä enemmän Pekka Halosen akatemiaa kohti heti ylä-asteen jälkeen... :D

  http://colorationblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Osaatko yhtään sanoa, että millaista lähtötasoa tuolla vaaditaan? Pitääkö olla kokenut harrastaja vai riittääkö, että tietää perusasiat valotuksista yms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin eritasoisia meidän luokallekkin valittiin, osa oli jo tehnyt ihan duunia ja osa opetteli vasta kuvan oikein valottamista. Tärkeintä on että on innostusta, motivaatiota ja silmää. ;)

   Poista
 3. Osaatko sanoa mikä on työllistymistilanne kyseisestä koulusta valmistuneiden kesken, kuinka iso osa siitä porukasta saa siitä elantonsa vielä vuoden-kahden päästä valmistumisesta? :) Tottakai ihmiset on yksilöitä ton asian suhteen, mutta just wondering.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on paha sanoa! Osa on ruvennu suoraan tekee duunei freenä lehdille, osa jatkaa opintoja kohti korkeampia tutkintoja! Olen kuullut hyvää siitä, miten paljon porukka pääsee täältä eteenpäin, siis lähinnä opiskelemaan. Joillekkin taas on suuresti hyötyä työssäoppimisaikana rakennetuista suhteista. Mutta kuten itsekin totesit, ihmiset ovat yksilöitä asian suhteen... Aika paljon se on tietenkin itsestä kiinni mutta toki myös siitä, että millaista duunia aikoo, onko duunia tarjolla ja miten saa itsään esille ja niinsanotusti tungettua jalkaa ovenväliin.

   Poista
 4. Tosi hyvä postaus ja kiva et toteutit tän, kun olin iteki sen perää kyselly haha :-D

  Millane ryhmähenki teillä siellä on ja vietättekö sit paljon aikaa sen yhden ryhmän kanssa? Ku sehän on aika pieni koulu, ni mietiskelin et mite ite totun :-D

  Kyl tää sai mut innolla odottaa ensvuotta, ku saa ne opinnot tän vaihtisvuoden jälkee alotettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein kaikki opinnot on ryhmän kanssa, osaksi rinnakkaisluokkalaisten. Noh, se että millainen ryhmä ihmisiä satutaan valitsemaan, on, millainen ryhmähenki tulee ja sehän on tuurista kiinni. :)

   Poista